Informatie - Product informatie

Hier vindt u informatie over onze producten en een korte omschrijving van ons prductieproces.

Productinformatie

Beton is na uitharding een steenachtig materiaal dat bestaat uit cement, zand en grind en eventueel vul- en toeslagstoffen.
Cement, het bindmiddel, zal door toevoeging van water de overige bestanddelen aan elkaar binden. Bij de juiste verhouding van de bestanddelen worden de holtes tussen het grind gevuld met zandkorrels waarbij het cement de verschillende korrels aan elkaar bindt.

Geschiedenis

De Romeinen gebruikten beton bij de bouw van bruggen en aquaducten. Ook bij de bouw van het Colosseum en het Pantheon werd door de Romeinen beton gebruikt. Als bindmiddel werd meestal kalk of tras gebruikt. Het beton gebruikt door de Romeinen lijkt veel op het moderne portland cement beton. Later raakte deze betonkennis eeuwen lang in onbruik en werd 13 eeuwen later herontdekt sindsdien is de betontechniek ontwikkeld tot wat hij nu is. Beton is al geruime tijd een van de meest gebruikte bouwmaterialen ter wereld.

CONCR3TE beton

Beton wordt steeds vaker in bouwwerken toegepast waarbij het niet alleen als constructieve rol vervult maar ook een esthetische rol.
CONCR3TE betonnen producten geven u de mogelijkheid om in en om het huis van de kenmerken van écht beton te kunnen genieten. CONCR3TE betonnen producten zijn gemaakt van echt beton, geen beton-look of composiet materiaal maar écht beton.
Wij maken onze betonnen producten hoofdzakelijk in onze eigen productielocatie waar alle omstandigheden zo ideaal mogelijk zijn. De omstandigheden waarin beton zowel wordt gemaakt als uitgehard zijn zeer belangrijk voor de kwaliteit van het eindproduct.

Mal

Elk type betonnen product heeft een eigen mal waarin het beton gestort wordt. De mal wordt aan de hand van een model van het uiteindelijke product gemaakt. De modellen en de mallen worden door ons vervaardigd. De kwaliteit van de mal is heel belangrijk, een oneffenheid in de mal resulteert in een oneffenheid in het betonnen eindproduct.

Mengen

De ingrediënten voor ons beton worden met zorg gekozen, waarbij kwaliteit van de bestanddelen centraal staat. Afhankelijk van de door u gekozen kleur wegen wij nauwkeurig de afzonderlijke bestanddelen af. Vervolgens wordt het mengsel een aantal minuten intensief gemengd.

Kleuren

Tijdens het mengen van het beton voegen wij kleurstoffen toe zodat de beton homogeen gekleurd is. Dit betekend dat de kleur van het product niet enkel aan de oppervlakte zit en daardoor zou kunnen slijten. Onze standaard kleuren kunt u bekijken op het online kleurenpallet (klik hier). Ook kunt u op de kleurenpallet-pagina een gratis kleurmonster aanvragen.

Wapening

Afhankelijk van het type betonnen product passen wij, voor de versterking, verschillende typen wapening toe. Wapenen kan doormiddel van metalen staven of vezelwapening.

Verdichten

Het verdichten van het beton is een heel belangrijk onderdeel van het proces. Tijdens het verdichten wordt de lucht die tijdens het mengen en storten in het beton terecht komt uit het betonmengsel verwijderd. Dit gebeurt onder andere door trillingen.

Uitharden

Voordat het product uit de mal kan worden gehaald zal deze gedeeltelijk uitgehard moeten zijn. De condities waaronder beton uithard is erg belangrijk; hoge temperatuur kans op uitdrogen en krimpscheuren, lage temperatuur resulteert in langzame en ongelijkmatige uitharding.

Behandelen

Na het uitharden wordt de stortzijde van het betonnen product afgewerkt. De overige zijden die tegen de mal zijn gestort hoeven niet nabewerkt te worden.
Het grootste gedeelte van onze betonnen producten worden niet gepolijst. Door het polijsten van de beton oppervlaktes zullen een gedeelte van de grind- en zandkorrels zichtbaar worden.
Wij impregneren al onze producten voor een goede bescherming van het beton tegen vocht en vuil. Deze impregneermiddelen trekken diep in het beton waardoor een langdurige en degelijke bescherming gerealiseerd wordt. Na het impregneren behandelen wij onze producten met een bijenwas waardoor er nog een extra beschermingslaag gevormd wordt.